tisdag, november 01, 2011

NaNoWriMo Dag 1

Min erfarenhet av förra årets NaNoWriMo är att det är bra att  få en bra start. Gärna skriva mycket första dagarna. Då blir det mindre att skriva varje dag efter det. Men man ska inte skriva för mycket, för då kan flödet ta slut och allt tar stopp.
Jag slutade på 3400 ord idag, vilket är som två dagars skrivande. Kändes skönt.
Nu sitter jag och försöker ge namn till alla karaktärer som poppade upp denna första dag.
Det jag skriver är något som liknar en historisk romantisk roman och även fantasy (beror på hur många "fantastiska" element som dyker upp).
En guldgruva är denna random name generator. Helt underbart! Med namnens betydelse och allt.

3 kommentarer:

 1. Wow, där ligger jag alltså i lä med mina 1681 ord. Men jag slutade trots att jag hade mer att skriva om, för jag tänkte att det var bättre att hushålla med resurserna. Hmm... Kanske helt fel tänkt alltså. 29 dagar kvar!

  SvaraRadera
 2. Ja, men som sagt, man ska hushålla med idéerna. Går det för fort tror jag att man kan glömma saker på vägen. En anteckningsbok vid sidan av är bra, så att man kommer ihåg sådant som ska komma senare i berättelsen.

  Mitt problem är alla nya karaktärer som dyker upp. De har inga namn och jag vill inte stanna upp för att namnge dem. De får heta OP och WE och HH och allt möjligt, tills jag har tid att sitta ned och leta namn.

  SvaraRadera
 3. de där name generators är kul, jag har använt en själv en gång men för engelska ortsnamn. Bra när man vill hitta på en fiktiv plats som låter som om den kunde ha funnits.

  SvaraRadera

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...