Om mig och mina manus

Jag älskar det engelska uttrycket storyteller.

Jag ser mig som en storyteller, en berättare.

Berättelserna som formar sig i mitt huvud vill ut.
Jag vill berätta dem. 

Jag är berättare. Skribent. Författare.
Kärt barn har många namn.

---------------------------------------------------

BIO:

Monica Olsson Kolkman: Mamma, maka, utlandssvensk. Bohusläning som under de senaste 15 åren har avverkat England, Gabon, Oman och Syrien. Numera bor jag i Nederländerna, men förblir en globetrotter i själen. Ursprungligen är jag socionom, men ägnar mig numera mest åt att ta hand om familjen, skriva och jobba lite extra som brevbärare.  Är kristen och vill jobba för ett bättre värld. Älskar att resa, läsa, måla, påta i trädgården

Totalt skrivargalen, håller envist fast vid mina författardrömmar. Bloggar för att få skriva (och även besvära er med mina åsikter i en mängd olika ämnen). All I Want är min "vanliga" blogg (där har jag skrivit om "allt"), denna blogg; Bokskrivardagbok handlar om mitt eget skrivande (där är jag som mest aktiv) och Bokläsardagbok är min bokrecensionsblogg.


  • Mitt första slutförda manus, Kvarnsten om Halsen, handlar om socialsekretaren Karin, och polisen Jesper, som träffas på grund av en brottutredning om utsatta barn, och förälskar sig i varandra. Men omständigheterna är inte de bästa, snart sätts förhållandet på hårda prov,  • Mitt andra slutförda manus, Djungelblomma (även kallad Fyndet i en tidig version), tar med läsaren till Östafrika, dit svenska Nina rest för att samla material till sin masteruppsats om barnsoldater. Där möter hon britten Jack, en mystisk bananfarmare som bor högt uppe i gröna vackra berg. Kärlek är ett faktum, men Nina är motsträvig, hon vill inte stanna i Afrika. Och landet är instabilt, vilket till slut får henne att besluta sig för att lämna Jack och bananfarmen.

    En morgon strax innan avresa gör Nina ett mycket ovanligt fynd ute i bananplantaget, något som ställer mer än hemreseplanerna på ända.  • Mitt tredje, ännu inte slutförda manus; mitt älsklingsmanus, går under namnet När allt jag vill och är en prästskröna. Sluta läs här om du inte gillar präster.
    Det är slutet av 1980-talet och Henrik är nyprästvigd, högkyrklig, kvinnoprästmotståndare, och fullt övertygad om att han är ett viktigt redskap för att frälsa världen. Gud bestämmer sig för att testa honom genom att placera honom i en problemfylld Göteborgsförort (snarare är det biskopen och domkapitlet som tycker att den karismatiske unge prästen behöver slipas i kanterna, med eller utan Guds stöd).

    I församlingen träffar han, och faller för, sjuksköterskan och teologistuderanden Ellinor, som kämpar med en kallelse att bli just präst. Något som är ett större hinder för deras spirande kärlek än det faktum att Ellinor tillhör en annan.

  • Sedan finns det många flera manus i digitala byrålådan och i mitt huvud...

Sensommar, livets allvar och korrläsning

Mitt förra inlägg skrev jag för fyra och en halv månad sedan. I min enfald trodde jag att jag skulle kunna ägna Sverigevistelsen, som till s...