tisdag, november 29, 2011

FJÄRDE refuseringen inne

Standardrefusering denna gången också. Med stor säkerhet är manuset inte läst alls.

Bara lite omskriven på temat "inte plats i vår utgivning":
Som du säkert vet är konkurrensen hård på bokmarknaden och vi måste därför tacka nej till utgivning. På grund av begränsade resurser kan vi tyvärr inte ge individuell kritik
Jag funderar på att lägga ned skrivandet ett tag. Jag klarar inte riktigt stressen runt det här. Skriva är kul, det är inte det, men allt det här med att "satsa på att bli utgiven" håller på att helt knäcka mig. Jag har satsat på ett professionellt sätt, hyrt in nödvändig hjälp och haft mina testläsares entusiastiska reaktioner i ryggen när jag skickade in. Kan inte göra så mycket mer, och kan inte ändra innan jag skickar till nya förlag eftersom jag inte vet vad som är fel med manuset.
Ja, jag vet, jag har haft en jobbig höst här hemmavid och man ska kanske inte hålla på att skicka in manus som man slitit och jobbat med så länge om man inte är i bra mental balans. Jag blir bara så himla deppig och varken jag eller familjen mår bra av detta.
Slutsats: Författarlivet är bara för den som har starka nerver. Har inget med talang och bra idéer att göra. Eller heller med envishet och bra sittfläsk.

Så vad ska jag göra nu? Jag försöker söka jobb, men det är inte lätt i dessa tider, speciellt inte om man har ett tomt CV. Vi får se.

8 kommentarer:

 1. Jag känner helt igen mig i din uppgivenhet. Jag satt som en zombie coh stirrade framför mig efter en refusering. Men jag ringde faktiskt upp de förlag som gett mig hopp till en början och frågade exakt vad det var som gick galet. Jag fick goda råd och kände att jag kunde gå vidare. Finns det något förlag du känner att du kan göra det med? Kolla också denna förlagscoach: förlagscoachen Lotte Suranga Mjöberg! Med mångårig erfarenhet från flera stora bokförlag, ger hon dig goda råd om hur du går vidare: hur texten kan bli ännu bättre, hur och vilka förlag du ska kontakta och vad du ska tänka på i kontakten med dem. Kanske kan hon hjälpa dig? Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Lotte Suranga Mjöberg: ettollotte@hotmail.com tel 070-304 08 57

  SvaraRadera
 3. Helena, nej jag har egentligen ingen jag kan ringa upp och fråga, jo, möjligtvis en, men det förlaget har jag inte fått svar från än.
  Jag har inte har hört talas om Lotte förut, men jag har haft en skrivarcoach/lektör med mångårig erfarenhet med mig under nästan hela skapandet av det här manuset. Jag satsade på att gå professionellt tillväga med manuset från början och vet faktiskt inte på vilket sätt jag nu kan göra annorlunda, på vilket sätt manuset skulle kunna förbättras.
  Jag vet inte vad Lotte skulle kunna tillfoga.

  Men tack för tipset i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Ge ut själv. Det är ändå det som är framtidens melodi. =Större bredd på sortimentet=mer läslust till alla! Jag lovar att köpa!

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt att det kommit ännu en refusering. Jag förstår din frustration över att inte veta vad mer man kan göra. Kanske behövs det inget mer. Kanske är det bara det att alla de där parametrarna som ska sammanfall för att ett förlag ska tacka ja, inte har sammanfallit ännu. Grejen är ju att man aldrig vet när det kommer att göra det. Jag hoppas att du inte ger upp, utan att du reser dig upp ännu en gång. Kanske finns det ännu fler förlag som skulle kunna vara möjliga att skicka till.
  Jag önskar dig all lycka oavsett vad du väljer att göra!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hanna, jag känner mig väldigt tveksam inför egenutgivning. Dels är det ett logistiskt problem, jag bor inte i Sverige.
  Dels är mitt nätverk litet i Sverige, jag har inte bott där på länge. Mitt nätverk befinner sig nästan bara på nätet (men det är inte att förringa förstås).
  Nätverk är nödvändigt för att sälja.

  Alla ger ut själv just nu. Och frågar mig; får alla tillbaka de pengar de har gett ut (det är väldigt dyrt att ge ut själv, om man vill göra det snyggt och professionellt).

  De jag känner som har lyckats har lagt ner MYCKET tid för att marknadsföra sig och man måste ha talang för det, vara en säljare. Vilket jag inte är. Om man inte kan sälja sitt manus till förlagen, hur ska man då lyckas sälja det till läsarna?

  MEN... jag funderar allvarligt på att ge ut enbart som ebok om inget annat lyckas.

  Anneli, jag har skickat till åtta förlag i första omgången, och planerar skicka till lika många till. Frågan är bara om jag pallar stressen.

  SvaraRadera
 7. Det allra viktigaste är ju att du mår bra. Du kanske helt enkelt behöver samla kraft. Särskilt om livet har varit tufft i allmänhet.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag har fått tillbaka pengarna. Däremot har jag inte tjänat något. Min bok har uppskattningsvis lästs av över 1500 personer. Ingen större marknadsföring. (Tänk då vilken publik man kan nå m-e-d marknadsföring?!) Det ser jag som något oerhört fantastiskt! Nu tänker jag gå vidare och ge ut den som e-bok, det öppnar upp för utlandssvenskarna på ett helt annat sätt.

  SvaraRadera

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...