fredag, mars 25, 2011

Drömde II

För andra morgonen i rad vaknar jag 05.30 och har drömt konstigt. Hur kommer det sig att det kan gå år utan att man drömmer (minns vad man drömmer...) och sedan drömmer man en lång period väldigt intensivt?
Mina drömmar spårar ur mer och mer. Jag drömde att jag var på Jamaica (har aldrig varit på Jamaica...), att något otrevligt hände och att jag blev räddad av Tony Curtis.
Tony Curtis till vänster. Den andre är Roger Moore
Tony Curtis?!
Ni vet han, i Snobbar som jobbar.

Min man vaknade också 05.30. Han hade inte drömt. Jag sa att jag hade drömt konstigt, men inte vad jag hade drömt hände efter det att Tony Curtis hade räddat mig. Pinsamt... Pinsamt...

Förresten har minst en av mina halvaktiva manus i digitala skrivbordslådan "kommit till" i en dröm. I alla fall fröet till den. När jag har skrivit på ett tag brukar det vara svårt att säga vad som ursprungligen är från drömmen och vad jag har hittat på i vaket tillstånd.
Någon annan som drömmer och använder det i skrivandet? (Alltså inte vad som händer när man blir räddad av Tony Curtis...)

4 kommentarer:

 1. Hihi. Tony Curtis av alla människor i hela världen?! Undrar just hur det undermedvetna tänkte där... ;)

  SvaraRadera
 2. Javisst är det riktigt pinsamt. Jag var ju bara barnet (tror jag) när Snobbar som jobbar gick på TV. Och jag har för mig att jag gillade Roger Moore mer...
  Ännu pinsammare.

  Drömtydning, någon????

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen fascinerande hur våra hjärnor fungerar...
  Drömmarna kan sannerligen vara - intressanta. *Host, host*

  Jag drömmer väldigt mycket (eller rättare: jag kommer ofta ihåg mina drömmar) och visst använder jag mig av sekvenser ur dem.

  Men oftare kan jag hugga tag och "återanvända" stämningen, känslan, från drömmen.

  Förresten: Det var väl tur att det var Tony Curtis i Snobbar som jobbar som räddade dig - och inte Tony Curtis från I hetaste laget!!! ;)

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där att hugga tag i stämningen från drömmen.

  Har inte sett I hetaste laget i sin helhet, bara en snutt. Förstår att Tony Curtis springer runt i kvinnokläder nästan hela filmen.
  Nej, det var tur att det inte var den Tony Curtis, han hade nog inte varit så bra på att rädda mig iklädd högklackat...

  SvaraRadera

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...