onsdag, februari 03, 2010

Kreativ Blogger - utmärkelse

Man tackar. Jag har fått en fin liten utmärkelse av Ann Ljungberg. Blir jätteglad.

Som mottagare av utnämningen ska man tacka och länka tillbaka till utdelaren. Sedan ska man berätta sju minde välkända saker om sig själv samt vidarebefordra priset till sju andra bloggare. Dessa får i sin tur skicka bemärkelsen vidare på samma sätt.


Men jag kommer att gå bet på det där att vidarebefordra utmärkelsen till sju andra bloggare. En del är ju redan tagna som Johanna Wistrand, till exempel. Eller så får hon den två gånger. Varsågod, Johanna. Du betyder jättemycket för många som skriver, en riktig länkguldgruva dessutom.

Mackan måste få utmärkelsen också. Standuppare, frälsningsoldat, skräckisförfattare och numera även förläggare.Att allt kan rymmas i en person, det tycker jag är inspirerande!

Och Debutantbloggen. Har seglat upp som en nykomling i min bloggroll och jag läser med intresse. Fast jag upptäcker att de redan fått utmärkelsen...

Jag lyckades med tre...

Dessutom ska man berätta sju mindre kända saker om sig själv.


1. Jag har inte jobbat på femton år. Jag är helt enkelt hemmafru/mamma. Har med makens utlandsjobb att göra, men är också ett medvetet val. Har ofta fått frågan "men vad gör du hela dagarna?". Tar hand om familjen och hemmet förstås. Tro inte att maken handlar, tvättar, städar och stryker. Eller hämtar/lämnar barn på skolan. Varför skulle han göra det när jag är hemma? Fast kommer jag i en riktigt intensiv skrivarperiod kan det bli lite knivigt. Jag glömmer helt enkelt att städa, och allt det andra. Glömmer nästan att laga mat ibland.
2. Jag är definitivt en riktig ensamvarg. Trivs med att vara ensam. Det här lite med att göra att jag tror jag har lite social fobi. Tycker inte om att komma sist till ett kalas. Knyta kontakter ska helst ske på tu man hand och i liten grupp. Känner jag mig trygg är jag jättesocial (tror jag). Därför är också skrivandet min främsta uttryckskälla.Och bloggandet.
3. Hemligt specialintresse. Jag tycker det är väldigt spännande med vulkaner. Drömmer om att bestiga Vesuvius och Etna. Eller besöka Mount St Helens i USA (det som finns kvar, berget flög i luften 1982). Islands vulkaner från hästryggen. Ungefär så. Skulle ha blivit geolog, men jag gifte mig med en i stället. Fast han sysslar inte med vulkaner. Man kan inte pricka rätt i allt.
4.Är ganska multikreativ, eller vad man ska kalla det. Tycker om att måla, fotografera, sjunga, sy, sticka, jobba i trädgården. Skulle ha satsat mer på sjungandet. Men jag har inte hoppat på alla tåg som har gått genom åren.
5. Har en passion för väskor. Därför går jag inte in i väskaffärer, eftersom jag blir lite deppig över att jag inte har råd att köpa allt fint som finns där.
6. Har svårt med struktur. Måhända en följd av att jag varit för mycket hemma. Då gör man ju saker därför att man måste, och när det behövs. Men ska man skriva behövs struktur. Hur man löser det? Vet inte. Skriva schema?
7.Älskar att åka tåg. Hatar att flyga, trots att jag har gjort det otroligt många gånger de senaste femton åren.
-------------------------

Och till sist några ord om Ann givetvis. Tala om kreativitet. Att få plats med hela sin verksamhet, författarcoach, lektör, skrivarkursledare och bokförlag... i en båt! Suveränt! Det ska bli kul att ses igen i London om några veckor. Tack för utmärkelsen.

2 kommentarer:

  1. Hej Monica! Tack för utmäkrelsen! Jag såg den först nu, har ärt mig söka mitt namn på Twingly. Blev jätteglad!

    SvaraRadera
  2. mycket intiresno, tack

    SvaraRadera

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...