Det blir inga fler inskick av manus till förlag. Jag har beslutat mig.
Det sista förlaget jag hade i tankarna, ett göteborgsförlag, tar inte emot digitala manus via mail. Tough luck! Så jag har beslutat att lägga print- och portokostnaden (den senare blir rätt så saftig från Holland) på något annat. Författarcoaching, kanske. Eller en trevlig middag i London i mars, med skrivarkurskollegor.
I stället har jag beslutat mig för att lägga ut romanen på nätet. I eboksform och på Issuu.
Kommer snart. Inom de närmsta dagarna. Håll utkik om ni har lust att läsa (och tala om vad det är som är så fel med romanen...)
Men jag varnar er, det är en version som inte är korrläst av någon annan än undertecknad.
Uppdatering:
Jag har för tillfället tagit bort länkarna till nätpublicering, eftersom jag har skrivit om manuset lite och ska skicka in manuset till några nya förlag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
NaNoWriMo Dag 9
Hur går det för alla NaNoWriMo:are där ute? Min start har varit seg. Jag lyckades inte med min stategi att skriva mycket de första dagarna,...
-
... och blir förhoppningsvis lite mer hårdhudad till nästa gång. Jag erkänner låååångsamt för mig själv att det troligtvis är över för den...
-
För några månader sedan oroade jag mig för hur jag skulle reagera om jag bara fick standardrefuseringar från de förlag jag skickade in till ...
-
Debutantbloggen har stått för ett par bra inlägg om refuseringar som jag har läst och känt igen mig i. Och jag grubblar faktiskt fortfaran...
Nätet är ingen dum idé. Men ge bara en försmak o ta sedan betalt för reste.För några år sedan läste jag om utskriftsmaskiner, som var tänkta för bokhandlare, men säkert kan användas av andra, som skrev ut böcker, artiklar osv direkt från nätet, när kunden begärde det.(hittar dessvärre inte mitt bokmärke o heller inte via googling).
SvaraRaderaDet finns många möjligheter.
Hej Anneli!
SvaraRaderaHar funderat på det där med att lägga ut en försmak, ev halva boken.
Men om jag ska ta betalt måste jag nog hyra in en proffskorrläsare och då blir det genast dyrt.
Men det är klart man kan ju lägga ut en försmak, se vad man får för respons. Om majoriteten tycker boken är skit, då kan man ju också med gott samvete strunta i resten.
Gokväll Monica!
SvaraRaderaMed en bra stavningskontroll och din egen språkkänsla kommer du rätt långt vad gäller korrläsning. Dessutom läser man ju igenom när man letar efter de markerade stavfelen, som ofta inte är stavfel.
Sedan finns ju möjligheten att ge ut en liten upplaga på eget förlag och se vad det ger via djungeltrumman.
Men jag tror nätet är bättre även vad gäller djungeltrumman.
Vi kan prata om fler möjligheter till egenutgivning när vi ses! Men jag är också förvånad över förlagens svala intresse.
SvaraRaderaFast jag vet inte, Ann, jag har fått så kalla fötter...
SvaraRaderadet kanske bara är skämmigt att ge sig på självpublicering, tänk om endast de närmast sörjande köper.
Två alternativ: 1.Manuset är dåligt, därför har det refuserats, och då borde man inte heller självpublicera det.
2. Eftersom jag bara fått standardrefuseringar, så inbillar jag mig att de allihop inte har läst och faktiskt inte vet hur bra manuset är; alltså självpublicera
Monica
SvaraRaderaDin Blogg med andras kommentarer har hjälpt mig att tänka. Mitt manus är bara 40 sidor egenupplevelse men stark och viktig i sjukvårdsdebatt och ur patientsynpunkt. Om jag vågar lägga ut kapitel för kapitel i wordpress - bok t.ex, så kan jag kanske våga ta en debatt om rätt eller fel mot sjuka.
Om manus är bra....tänk om vem som kopierar? Och för vidare efter eget tycke.
Några frågor bara om ett annat sorts manus.
Allt gott!
Du skriver bra om viktiga frågor!
Hälsningar
Gunnel
Hej Gunnel!
SvaraRaderaBra att du tar upp det här med upphovsrätt.
Det finns givetvis alltid en risk med nätpublicering. Men i princip är det verk, det du har skrivit, skyddat av upphovsrätten så snart det är skapat.
Det kan vara smart att skaffa sig ett bevis för att man har skapat något. Förr tror jag att det var vanligt att man skickade ett rekommenderat brev med sitt manus till sig själv (och inte öppnade det), och hade som bevis.
Jag brukar regelbundet maila mina texter till mig själv. Det är bra om någon annan har läst dina texter så att du har vittne på att du har skrivit det.
Om du publicerar i en blogg är det nog bra att tydligt skriva att du har upphovsrätt och inte tillåter att någon använder din text utan att först fråga dig.
Att citera korta stycken med hänvisning till originalet är tillåtet (och är ju ofta det man vill, dvs få uppmärksamhet för det man skrivit).
Om någon som läser detta vet mer, eller om jag har fel, SÄG TILL!
Finns en hel del info på nätet tex här:
http://www.javascript.nu/copy.shtml
Kul om min blogg inspirerar dig!
//Monica