fredag, oktober 03, 2008

Inspiration för framtida bok


Inspirationen lyfter på starka vingar ibland.
Det räcker att se en enda liten bild i en tidning och man uppslag för en ny bok.
Kolla in den här bilden saxad ur Aftonbladet. Den föreställer vicepresidentkandidat Palins dotter med pojkvän. Alltså hon som ska ha barn i december.
Enligt uppgift ska paret gifta sig nästa år.
Andra uppgifter säger att blivande fadern egentligen inte alls känner sig redo att bli far. Kunde han kanske tänkt på innan, men...

Då flyger fantasin iväg, speciellt när man ser hans min. Kanske håller han bara god min ett tag, tills hela kalaset är över. Jag får en sådan där underlig känsla av att allt är fejk. Jag hoppas för allas skull att jag har fel. Jag hoppas att båda är kära och lyckliga och ser fram emot att bli föräldrar.
Jag får sådana hemska vibbar att jag tänker mig att han har mutats. Om du hänger på här och spelar lycklig blivande pappa och make ett tag, så ska vi se till att hjälpa dig att starta det där företaget du alltid har drömt om. Eller nåt sånt.
Fy, vad jag är hemsk.

Det är då jag får en idé till en roman. Det är kanske omöjligt att skriva om en ung man i kölvattnet till en amerikansk politiker, men man kan alltid byta karaktärer. En framstående högerkristen pastor, vars ogifta dotter blir gravid. Eller den högkyrklige kvinnoprästmotståndaren vars son gör sin flickvän gravid. Spä på lite och låt den gravida flickvännen vara prästkandidat.

Jag glömmer ofta sådana här fantasier ganska snabbt, om jag inte skriver upp dem.
Det har jag gjort nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuset med stort M

Jag antar att alla författare, utgivna eller aspirerande, har ett manus med stort M . M anuset . Det har jag också. Jag har jobbat med de...