söndag 30 december 2012

Blir lite avundsjuk...

...när jag ser på Facebook hur väldigt många har skrivarflow/stolt berättar hur många sidor de skriver varje dag/skrivit klart manus.
Själv har min skrivarlust försvunnit. Kan inte se någon mening alls med skrivandet. Har inte skrivit ett ord sedan Nanowrimo i mitten av november (höll inte månaden ut, berättelsen tog slut för tidigt).
Är det för att jag sitter i stugan med en vecka framför mig med så potentiellt mycket skrivtid? Lite prestationsångest?
PMS-vecka också, säger bara det. Allt är smådeppigt då och jag ligger vaken och oroar mig över saker som under resten av månaden känns som obetydliga problem. Varför finns det ingen medicin/diet mot detta elände? Om män hade haft PMS hade det säkert uppfunnit något för länge sedan.
Är inte heller så bra på att skriva under ledighet/sommarstugevistelser. Det funkar trots allt bäst i vardagen. Som ett vanligt jobb.
Får väl satsa på att läsa i stället.

2 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det du beskriver. Har varit på lantstället nu sedan 22 december och inte satt mig vid datorn ännu för att fortsätta på mitt manus. Som jag hade tänkt. Så du är inte ensam.

  Jag är fast övertygad om att jag och du kommer igång igen, snart, inom en inte alltför avlägsen framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ledighet fungerar helt enkelt inte för mig. Läsande dock, och det är ju aldrig fel för en skribent.

   Radera

Redigering klar

Min stora redigering av Sanden är klar. Berättelsen är klar, känns det som, och nu är det bara korrläsning, den sista finslipningen kvar. ...