tisdag, augusti 30, 2011

Snuvad på konfekten/Min vanliga otur del II

Jag hade inte tänkt åka på bokmässan i år, det kostar med flygresor. Men jag bokade resan ändå, bland annat därför att Kabusa böcker gav möjlighet till manuspresentation. En fem minuters pitch. Presentera ditt manus.
Jag tyckte det lät som en fantastisk möjlighet. Att faktiskt få prata (om än i bara fem minuter) om sitt manus med en riktig förlagsperson. Inte bara vara en anonym författarwannabee som skickar försynta mail och undrar om de vill läsa mitt manus.

I flera veckor har jag gått och laddat.

Men nu är det bara det att inte förrän nu har Kabusa lyckats klämma ur sig när manuspresentationen ska äga rum. På söndag mellan 10 och 12.  Jag flyger kl 12, alltså... Det blir ingen manuspresentation för min del.
Jag kommer redan på torsdag, är där hela fredag och hela lördag och så lägger de in manuspresentationen på söndag... (Dessutom kunde man inte boka i förväg, bara på mässan. Tänk om man reser dit och inte får någon tid alls, det skulle vara snopet...)

Jag var tvungen att boka resan för länge sedan, för att få ett bra pris. Nu känns det som jag åker för ingenting. (Nej, inte riktigt, det är kul på bokmässor...)

Sååå besviken.... Luften har heeelt gått ur mig nu.
Manusutskriften jag håller på att redigera höll på att åka i pappersinsamlingen. Varför håller jag på med detta egentligen? Och varför blir jag så arg när sådant här händer? Jag måste lära mig att inte investera så mycket emotionellt i mina manus. Måste uppföra mig professionellt...

Ni andra, med färdiga manus, som är på bokmässan på söndagen, ta chansen och pitcha ert manus. Ni kommer i alla fall inte att få konkurrens av mig. Haha...

Någon som kan tala om för mig vad jag ska göra på bokmässan nu? Förutom att förhoppningsvis träffa några trevliga skrivarkompisar? (Det hade jag ju iofs tänkt att göra ändå).4 kommentarer:

 1. Men Monica! Skärpning! Inte ge upp så omedelbums!Sluta vara martyr! Du ska självklart be dem om anstånd - förklara för de dina omständigheter. Fem minuter ska de kunna ge dig.

  Johanna

  SvaraRadera
 2. Men ååh, vad surt! Känner med dig! Vet du, om jag var du skulle jag mejla Kabusa och höra om du kan få komma annan tid. Det skulle jag verkligen göra. Och haka på folk som ska partaja, naturligtvis...

  Lycka till!
  Kram
  Simona

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt skickat ett mail nu.

  Haka på folk som ska partaja, hur går det till... har INGEN erfarenhet alls ;)
  och är ganska socialt skygg...

  SvaraRadera
 4. Fick svar. Kan inte manuspresentera på bokmässan, men får skicka in manus på "det vanliga sättet". Alltid något.

  SvaraRadera

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...