fredag 27 november 2009

Digitala hjälpmedel för skrivandet

Det finns många digitala software därute som kan hjälpa en i ens skrivande.
Storybook var ett jag provade ett tag.
Men nu har jag upptäckt att gamla vanliga OneNote från Microsoft Office fungerar bäst för mig.
I alla fall om man vill planera kapitel för kapitel (scen för scen borde gå bra också).

Jag gillar att man kan skriva var man vill, att man kan använda "överstrykningpenna" eller andra pennor för att stryka under och ringa in. Som ett vanligt kladdblock.
Det är praktiskt att man också kan lägga in "subpages", så att man kan notera något man inte vill glömma.

Fast ibland är trots allt den hederliga analoga anteckningboken fortfarande bäst.

Vad använder ni?
------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset att använda OneNote! Jag har det, men har inte kollat efter vad det var för något. Ser nu att det verkar vara väldigt användbart för mig, tack vare dig. Jag har provat Writer's Cafe, men det var lite för stelt och tungjobbat. OneNote förefaller vara lite mer som en anteckningsbok.

    SvaraRadera
  2. När jag skriver standup så är det alltid med papper och penna. Vanligtvis kan jag se i efterhand vilken energi jag haft när jag skrev skämtet (på handstilen) och det brukar ge en ledtråd till hur tydligt/bra skämtet är. En enkel idé, med slarvig handstil (hög energi) är ofta bättre än krångligare. Som skämt, alltså.

    Mina böcker är dock samtliga skrivna med Open Office och utan något speciellt planeringsverktyg. Å andra sidan har jag ju inte gjort något längre sammanhängande skönlitterärt.

    Önskar mig dock en sådan där liten laptop som är lätt att ta med överallt, så att jag kan skriva direkt när jag får idéer (ofta på tåget).

    SvaraRadera

NaNoWriMo Dag 9

 Hur går det för alla NaNoWriMo:are där ute? Min start har varit seg. Jag lyckades inte med min stategi att skriva mycket de första dagarna,...