fredag 27 februari 2009

Pitch till filmbolag

Jag har precis skickat in en "pitch"på min novell Elefantkurvan till en litet filmbolag. Har egentligen aldrig skrivit en "pitch" förut, så det var en intressant utmaning. Som en "baksidestext" ungefär. Det är svårt att skriva komprimerat och det är alltid en bra skrivövning.

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag har också precis påbörjat ett gigantiskt projekt på en bok jag skriver, och behöver få lite tips på hur man skriver en bra pitch. Förstod av ditt inlägg att du inte heller riktigt gjort det tidigare, men ATT du gjorde det. Hade varit väldigt tacksam om du hade kunnat eller velat ge mig lite konkreta tips eller ledtrådar man kan dra i, för jag känner mig helt fast. Detta är delvis till en dokumentär inlämning av ett högskoleprojekt, som behöver vara ca 5 sidor. Jag har skrivit 3. Ja, nu blev det lite mycket här men. Väldigt tacksam för alla små visdomsord man kan få.

    MVH/ Cecilia

    cissi_olsson@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Jag är tyvärr ingen expert på att skriva pitch (det jag skickade in hade heller ingen framgång).
    Så jag kan inte riktigt ge tips.

    Däremot är det en god idé att söka på internet. Det finns en hel del om filmmanus och liknande.

    SvaraRadera

NaNoWriMo Dag 9

 Hur går det för alla NaNoWriMo:are där ute? Min start har varit seg. Jag lyckades inte med min stategi att skriva mycket de första dagarna,...