onsdag 24 april 2013

Lägger mig...

Jag ger mig.
Inser att jag inte hinner färdigt manuset till min deadline (fredag). Jag har inte ens skrivit följebrev (ska inte använda det gamla). Och jag vill inte stressa något. Så nu får manuset ligga och vila igen, några veckor. Får se om jag tar det med mig och korrläser lite. Men jag vill egentligen läsa böcker under de två veckorna som kommer. Och sticka. Och umgås med familjen. (Barnen har majlov, typisk holländsk företeelse, kombineras alltid med "Koninginnedag" (Drottningdagen, egentligen det samma som nationaldagen här) 30 april och 5 maj (Fredsdagen, andra världskriget). Och i år är det sista gången man firar Koninginnedag, eftersom vi får en kung just den dagen. Och en annan dag, några dagar innan, blir "Koningsdag" (Kungsdagen) från och med nästa år.
Dessutom är det Kristi Himmelsfärd veckan efter, så skolorna har passat på att ge 2 veckor ledigt i år, i stället för en.
Jag älskar majlovet, måste jag tillägga. Det är såpass varmt att man kan bada (utomhusbadet öppnar 1 maj) och reser man bort (bort är inte så långt borta här, man tar sig till Alperna, Frankrike, norra Italien på en dag) är det ofta (inte alltid) så bra väder att man kan tälta. Allt är grönt och blommor. Och man har alla sevärdheter för sig själv, eftersom inga andra är lediga, förutom holländarna.

Jag kan inte skriva, pyssla med manus, under helger och lov. Eftersom jag är hemma på heltid skriver jag också under "kontorstid", helst på morgonen.

Tar några veckors bloggpaus också, av förklarliga skäl. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Redigering klar

Min stora redigering av Sanden är klar. Berättelsen är klar, känns det som, och nu är det bara korrläsning, den sista finslipningen kvar. ...