torsdag, juli 12, 2012

Lite länktips


Intressant intervju med Varg Gyllander på Debutantbloggen.

Har ni semester just nu? Det bäddar för att sitta inne och skriva (eller läsa) enligt de som vet.

Jag tycker inte synd om Sandra Gustafsson (på andra ställen på nätet var det någon som beklagade sig över detta "att tycka synd om"). Men visst måste det kännas för j-ligt att först ha foten inne och sedan inte. Jag har fattat det där med att det handlar om att sälja in varje manus, inte bara den första, trots att förlagen säger sig satsa på författarskap, inte enskilda manus.
Ur ren egoistisk synvinkel får det mig att fundera på vad jag egentligen håller på med. Igen.
Läs också Pernillas kommentar. Hon är inne på det som måste vara förlagens stora dilemma; hur lyckas satsa på något som är kommersiellt gångbart, samtidigt som man inte vill tappa bredden?

Själv hade jag en dag för mig själv igår. Åkte till Haag och ut till kusten, men blåste nästan ut i Nordsjön. Skulle egentligen redigeringsläsa mitt manus, men hann inte med mer än ett par sidor. Fastnade nämligen helt i Frida Skybäcks nya Den Vita Frun. Som jag säger på min bokblogg; jag älskar böcker som jag inte kan lägga i från mig. Recension kommer snart på bokbloggen.
------------
Uppdatering!

Glömde en sak. För den som vill upptäcka genren Romance, Simona ger bra tips vem man ska läsa då. Lästips - romance!

------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuset med stort M

Jag antar att alla författare, utgivna eller aspirerande, har ett manus med stort M . M anuset . Det har jag också. Jag har jobbat med de...