söndag, juni 05, 2011

Skrivande karlar som också bloggar

Finns de?

Det är en liten spinoff från förra inlägget om att skapa sig en bloggplattform som (blivande) författare.

När jag gick igenom min blogglista, och andras, tex Ann Ljungbergs skrivarbloggsamling, så insåg jag att de flesta som bloggar är kvinnor. Det finns några få karlar mellan alla kvinnor, men de är .
Någon annan som har tänkt på detta? Varför så få karlar med skrivarfingrar som bloggar om sitt skrivande? När de är aktiva i bloggvärlden på andra håll.

Eller har jag missat dem?

1 kommentar:

 1. Jag läste i en tidning att fenomenet är likadant på facebook. Kvinnor i fyrtioårsåldern är mest aktiva. kanske beror det på att vi kvinnor är vana att förmedla känslor på ett annat sätt än män. Att de vill göra saker de kan ta i.
  Min karl är ett typexempel..han är en satans skicklig plåtslagare och jag upphör aldrig att fascineras när han lägger dessa fantastiska tak i gamla stan till exempel. Innan jag mötte honom trodde jag att plåtslagare bara lade stora skivor av plåt. ha, så fel jag hade...de gör konstverk.
  Men han kan inte ens komma in i en data och har aldrig ens varit i närheten av en dagbok.

  Nu har jag gjort en hemsida åt hans nya företag, och ville att han skulle skriva på den, men icke...no, no...inget facebook för honom heller...noll intresse där. Män verkar inte riktigt lika roade av att förmedla det skrivna på samma sätt som oss, och de som gör det skriver på ett annorlunda sätt.

  Ha det gott

  SvaraRadera

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...