lördag, december 26, 2009

Summering av skrivaråret 2009

1. Jag skrev klart mitt romanmanus Kvarnsten om Halsen.
2. Jag skickade in det till sju förlag.
3. Fick fyra svar, alla refuseringar i standardformat (dvs manuset har inte blivit läst)
4. De övriga har inte svarat, däribland det förlag som jag helst skulle vilja bli antagen av och det efter sju månader.
5. Har varit i kontakt med fyra-fem andra, mindre, förlag, men det har alla manusstopp och/eller vill inte ge ut debutanter.

Kommentar till ovanstående:
Jag är väldigt stolt över att jag lyckades slutföra ett romanmanus. Det går an att skriva när andan faller på och inspirationen flödar, men jag har den digitala skrivbordslådan fylld med påbörjade, dock aldrig avslutade, manus, och det kommer man ingenstans med.
Det är förbaskat slitsamt att revidera manus, skriva om och dessutom är det svårt att bestämma sig för när manus är färdigt.
Det var mycket lärorikt och jag har fått oerhörd respekt för etablerade författare som gör detta om och om igen. Rutin, jag vet, men ändå.

Med tanke på allt slit, som jag visserligen trivdes med, så är de övriga punkterna givetvis ett stort bakslag.

Så summeringen av skrivaråret 2009 är att det har varit väldigt negativt, i alla fall i jämförelse med 2008. Trots att jag tyckte om att jobba med manuset under början av detta år.

Inför 2010:


1. Ska försöka ge mitt skrivande mun-mot-mun-metoden, bland annat genom att åka på en skrivarkurs i London, i Ann Ljungbergs regi.
2. Funderar på att låta mitt manus få genomgå lektörs/korrläsning, för att sedan se om det går att ge ut det i egen regi, men bara som e-bok. Går det överhuvudtaget?
3. Ska försöka läsa mer böcker.
4. Ska sluta ta mitt skrivande på blodigt allvar.
5. Ska strunta i att försöka bli antagen av förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...