onsdag, april 16, 2008

Inbjudan till Deckarnovell 08

Bokförlaget Axplock planerar att ge ut en antologi deckarnoveller. Inbjudan till att skriva deckarnovell är öppen för alla och mer detaljer hittar ni här.

Så jag säger som AC Collin, ena hälften av Skrivarkalendern, jag vänsterprasslar lite just nu. Det finns inget som får igång inspirationen som en utmaning. Det var ju därför jag skickade in till Skrivarkalenderns tävling i vintras.

Jag hoppas Jesper och hans Karin inte blir alltför svartsjuka. Det är ett övergående prassel, första omgången manus vill Axplock ha in före 30 april och då hade jag tänkt ha en novell klar. Får se om jag hinner.

2 kommentarer:

 1. Spännande! Jag när faktiskt en hemlig dröm om att någon gång skriva en deckare, problemet är att det finns så många.

  Det är lite inflation när det gäller deckare känns det som. Men kanske en fantasy deckare i svensk frikyrko miljö skulle sticka ut lite?

  SvaraRadera
 2. Visst är det inflation i deckare. I alla fall i den tradionella deckarromanen. Men knappast i deckarnoveller. Vidgar man dessutom begreppet lite och talar om spänninglitteratur, så finns det mer att skriva om, tror jag.
  Fantasy+svensk frikyrkomiljö + deckare låter dock helt unik. Det gäller att hitta sin egen nisch!
  Nya idéer letas det alltid efter i förlagskretsar.

  SvaraRadera

Manuset med stort M

Jag antar att alla författare, utgivna eller aspirerande, har ett manus med stort M . M anuset . Det har jag också. Jag har jobbat med de...