fredag 26 oktober 2012

NaNoWriMo närmar sig

På torsdag nästa vecka sätter NaNoWriMo igång.
Jag tänkte faktiskt fuska lite denna gång och inte skriva från scratch. Jag har helt enkelt inga idéer. I stället tänkte jag ta tag i en romanidé jag hållit på med ett tag, men aldrig fått till ett riktigt råmanus.
Får se om jag lyckas med disciplinen. Jag har egentligen inte skrivit någonting på allvar sedan i våras. Mest använt sommaren till att redigera. Och jag förnekar inte att jag har lite skrivkramp. Tänkte se om NaNo botar mig (ibland sitter ju skrivkrampen i det faktum att man inte ger sig själv tid att skriva. Man hittar alltid ursäkter till att inte skriva, man vill helt inte riskera att ta fajten med skrivkrampdemonen.)

Egentligen skulle jag vilja åka på skrivarresa. Som den här i mars nästa år.  Men satt och räknade; kursavgift plus resa plus boende skulle gå på uppåt €900-1000. Det får man kanske två lektörsläsningar för.
Men lockande. Gillar London och gillar att umgås med likasinnade några dagar.
Hit vill jag, egentligen!

Jo, det är jag som är med på ett hörn i tidningen Skriva.
Får svar av Johanna Wistrand
2 kommentarer:

 1. Lycka till med den där skrivarutmaningen - verkar rätt svårt tycker jag...: )
  Hade också verkligen velat åka till den där skrivarkursen London, sitta där på en pub och skriva lite låter ju fantastiskt. Behöver inspiration!
  Borde verkligen redigera, men jag tycker det är dödens, dödens tråkigt. Vill hellre skriva nytt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit där på skrivarkurs en gång tidigare, jättehärlig miljö och god pubmat. Och en pub som fortfarande har lokal karaktär, trots att det ligger nära Paddington där alla sunkiga billiga turisthotell ligger.

   Radera

Redigering klar

Min stora redigering av Sanden är klar. Berättelsen är klar, känns det som, och nu är det bara korrläsning, den sista finslipningen kvar. ...