onsdag, maj 02, 2012

Bloggpaus...

...funderar jag på.
Jag har inte så mycket att blogga om. Det känns rätt så tomt. Och det händer egentligen inte så mycket.

Jag kämpar vidare med mitt manus. Skriver om ungefär två tredjedelar.
Det är inte helt enkelt. Jag redigerar inte, utan skriver om. Helt. Alltså hela intrigen ändras.
Just nu känns förändringarna...vet inte hur jag ska säga det... i linje med mina intentioner (som jag har i ett ordentligt synopsis). Men hjärtat är inte riktigt med. Ännu. (Men det kommer, tror jag). Jag tror att det kanske beror på att jag inte har lyckats separera från den gamla intrigen ännu. Skilsmässan har inte riktigt gått smärtfritt.
Och sidantalen kryper snabbt uppåt och jag hade som mål att skriva en 100 sidor kortare berättelse. I alla fall 50 sidor kortare. Men det kommer jag kanske att kunna stryka när jag redigerar senare. Just nu tänkte jag bara flödesskriva med synopsis som basis och inte tänka efter för mycket. Skriva klart så att jag har ett rejält råmanus att printa ut och fundera på. Tanken är att skriva klart inom en vecka eller två, printa ut och låta vila, sedan redigera i juli, printa ut och låta vila och redigera i juli. För att ha ett nytt manus färdigt i slutet av augusti. Som jag ska skicka in till Förlaget, precis som vi har kommit överens om.

Sedan känns det lite som en ödestimma har slagit. Blir inte manuset antaget kommer jag antagligen att skicka det till tre ytterligare förlag (de som är kvar på min lista) och blir det inte antaget där kommer jag att ta en LÅNG skrivarpaus. Kanske till och med så långt som ett helt år. I alla fall ska jag ta paus från allt skrivande som har utgivning som mål.

Även om jag inte kommer att blogga så mycket här så kommer jag att blogga mer på min bokrecensionsblogg, Bokläsardagbok (inför bokmässan) , se länk ovan i fliken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...