torsdag, juli 01, 2010

Snart färdig med redigering

Jag sitter här i nästan tropisk värme och redigerar det sista av Kvarnsten om Halsen. Jag har alltså bestämt mig för att skicka in den till tre nya förlag.
Nu är jag nästan färdig, känner mig lite blind för allt och hoppas att jag inte missar något. Manuset har putsats och blivit av med alla "onödiga" ord, fått en ny, förhoppningsvis effektivare, inledning. Jag har försökt ersätta en del refererande med gestaltning, och hoppas att jag inte är så övertydlig längre.

Och jag måste erkänna, jag har haft riktigt kul. Konstigt, jag som inte ens ville ta i berättelsen med tång.

En sak grämer mig dock fortfarande. Jag önskar att jag kände till manusets svaga punkter på ett tidigare stadium. Innan jag hade hunnit skicka in det till drygt tio förlag. (Nej, för den som undrar, jag kommer inte att skicka in detta manus till de förlagen igen, trots redigeringen. Det är helt enkelt slöseri med pengar, tror jag).

Jag har inga förhoppningar att jag ska lyckas denna gång. Jag har bitit i det sura äpplet och är realist. Men det är värt ett försök.

1 kommentar:

  1. Strongt tycker jag! Du är värd all uppbackning, så vi tjoar ett stort LYCKA TILL!

    SvaraRadera

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...