måndag, oktober 05, 2009

Refusering, borttappade manus och skrivarkurs

Dagens skörd:

 1. En standardrefusering
 2. Två borttappade manus
Det första efter fyra månader. Kunde de inte klämt ut sig det lite tidigare? Jag är säker på att den där refuseringen har legat och skräpat sedan i somras.

Gällande punkt nr 2. De två borttappade manusen står inte jag för. Det är alltså två förlag som har "tappat bort" mitt manus. Det ena sade att manuset "tycks ha slukats i vår bräddfulla inkorg…", kontaktpersonen på det andra förlaget var faktiskt väldigt ångerfull, så det får gå för den här gången.

Alltså, missförstå mig inte, de hittade alltså manuset igen.

Nu ska jag vara rejält sur och grinig några dagar. Ge surandet ordentligt med tid, för då går det fortare  över.

Det var de dåliga nyheterna. De goda är att jag planerar att gå på Ann Ljungbergs skrivarkurs i mars nästa år. Plats: London. Bara fem timmar med Eurostar. Det är bra att bo på Kontinenten ibland.
Jag ska ge den här sörjan en sista chans. Skrivandet alltså, inte manuset. Det lär jag inte ta i med tång på länge. Som det känns nu i  alla fall.

6 kommentarer:

 1. Hej,
  jag har stor förståelse över din besvikelse över hur ditt manuskript blivit hanterat. Jag har själv liknande upplevelser och jag tog från början steget att samla på alla de utskick jag sände ut, och den respons jag fick från förlagen.
  Jag samlar det och använder det för att skriva en annan bok "the birth of a book" som bara är till för min egen skull. Det lättar lite att kunna använda det material man får tillbaka från förlagen till något konstruktivt och användbart.
  Skulle det manus jag skickar ut sedan bli till en bok någongång så kan de ju vara kul om man kunde publicera en bok om hur jobbigt det var att få den publicerad.
  Själv har jag satt målet att jag tar inte emot mer än 25 refuseringar, sedan publicerar jag själv.
  Så misströsta inte...J.K.Rowlings blev ju refuserad 25 gånger innan den första Harry Potter boken gavs ut....
  Ha det så bra, sköt om dig och må alla dina dagar bli lyckliga och framgångsrika
  En gamling som levt på skrivandet i över 30 år nu - men så skriver jag mest på Engelska...och bor utomlands...:-)

  SvaraRadera
 2. Jodå, även om allt är på email nuförtiden printar jag allt och sätter in i min pärm. Som minne.
  Jag är envis, kommer nog att hålla på till uppåt 20 refuseringar jag också. Även om allt blir standardrefuseringar.
  Vet inte om jag kommer att publicera själv, dock. Om någon övertalar mig kanske.

  Det svåraste just nu är dock att orka satsa på ett nytt romanprojekt. Jag har lagt ned så ENORMT mycket tid på den här romanen, tanken att lägga ned lika mycket på en annan, för att få den refuserad också... är inte uppmuntrande.

  Men jag har en massa nya romanidéer, fantasin är det inget fel på.

  SvaraRadera
 3. Bara ett litet råd - om du har tankar på att sluta skriva så GLÖM DET...dvs för en som har skrivandet i bloder går det helt enkelt inte...men fokuserad inte på att bli publicerad...fokusera helt på att skriva!
  Du verkar leva ett trivsamt och händelserikt liv...kanske du kan skriva ner familjens historia för kommande generationer. Det kommer att ge dig tacksamma framtida läsare...det argumentet använder i alla fall min dotter för att få mig att skriva ner vår "Family History" som jag dock måste dela upp i mindre delar för att inte göra allt för otympligt att skriva eller läsa.
  Nå, det var vid sidan om...min enda tanke med denna kommentaren var bara att få dig att inse att skrivandet ger glädje även om det inte leder till publicering i traditionell mening...:-)
  Ha det så bra, sköt om dig och de dina - och fortsätt skriva!
  En gamling i paradiset som skriver en 2-3000 ord per dag...:-)

  SvaraRadera
 4. Jag följer din väg mot ett antaget manus med spänning. Har själv skickat in ett manus till förlag och vänta på besked. Frågan är bara hur länge ska man vänta innan man hör av sig till dem och frågar? Vill inte gärna råka ut för samma sak som dig, att de slarvat bort manuset.

  Håller helt med Gunnar, fortsätt skriv och tänk inte så mycket på att bli utgiven utan skriv för skrivandets skull. Varje människa ska göra det man är bra på och du är duktig på att skriva!

  / Anna

  www.123minsida.se/annalindvallolsson

  SvaraRadera

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...