tisdag 1 januari 2019

Summering av skrivaråret 2018

Det är åter dags för min årliga summering, som jag gör för att dels se vad jag åstadkommit under året som var, dels för att sätta upp mål för nästa år.

Skrivarmässigt har 2018 varit ett ganska bra år, om man jämför med åren innan.
Jag har skrivit en hel del, och ganska kravlöst.
Jag har inte så stora mål längre. Livet står och faller inte med utgivning. Jag skriver för mig själv, det viktigaste är att jag tycker om det jag skriver.
Visst ska jag skicka in till förlag igen.
Och visst hoppas jag att jag någonsin ska hitta någon som tycker om mina manus så pass mycket att de vill ge ut dem.
Jag har faktiskt börjat tillåta tanken självutgivning. Men så långt är jag inte ännu. Och blir det något blir det bara som ebok.
Men även om jag lyckas med att dela mina texter med någon större allmänhet så står och faller inte livet med det.
Fast drömma kan man alltid. Bara inte investera för mycket emotionellt kapital i sina manus. Det kostar för mycket.

Privat har 2018 varit ett upp-och-ned-år. Det blir så när man har sjuka anhöriga. Inte kul. Och tyvärr kommer nog 2019 inte att blir bättre. Trots det ska jag försöka fortsätta skriva.

Har jag då uppnått målen för 2018? Så här såg de ut, och med resultatet i annan färg.

  • Skriva färdigt Sanden är inte smutsig (som nya manuset heter). JA, den är mer eller mindre färdig. Jag älskar det här manuset! (I och för sig älskar jag alltid mina manus). Nu ska jag bara korrläsa.
  • Skicka in mitt förra manus till fler förlag. Nej, det har inte blivit av.
  • Skriva om mitt förrförra urgamla manus och skicka det till ett sista förlag (ett riktig utmaning). Jag tror egentligen inte att det är ett reellt mål att hinna med detta i år, men kanske är det ett lämpligt mellanprojekt, om Sanden behöver vila. Jag har sneglat lite på detta. Inte gett upp tanken ännu.
  • Att arbeta mer produktivt med mitt skrivande, mer målinriktat. Jag ska bara studera 25% i början av vårterminen och satsa resten på skrivandet. I princip har detta funkat. Under hösten har jag skrivit mer än på länge. Under NaNoWriMo i november tog jag fram mitt gamla favoritmanus När allt jag vill, min gamla ”prästskröna” och skrev ett nytt råmanus. Som inte hann bli färdigt på 30 dagar.  NÖJD med andra ord.


Mål inför 2019:
  • Skicka in Sanden är inte smutsig till förlag.
  • Fortsätta skriva på ”prästskrönan.
  • Som ”pausprojekt” titta på något gammal manus och börja skriva om.
  • Och egentligen vill jag till bokmässan igen, efter flera års uppehåll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av skrivaråret 2021

 Jag brukar alltid skriva en summering av skrivaråret runt årsskiftet, men i år har jag alldeles glömt. De senaste skrivaråren har ju varit ...