söndag, oktober 19, 2014

Älskade bromskloss

Inte blir det något skrivet här inte... Jag har en bromskloss i huset.
Det är den lille vildbasen på fotot nedan (ja, där sover han, enda sättet att lyckas få honom på bild är att ta kort när han sover, under hans vakna tid hinner mobilkameran helt inte med). Han är en tio veckors Bichon Havanaisvalp, för den som undrar.
Alla som har haft valp vet att en sådan pockar på uppmärksamhet 100% av deras vakna tid (och min också), plus ett antal korta nätter. I natt sov han dock från 23 till 06!!! Yes!!!

Enda orsaken till att jag (jag menar givetvis vi) har skaffat hund är att jag vill känna mig som en riktig författare (en sådan där som sitter och skriver framför öppna spisen med hunden sovande vid fötterna).
Bara det att tiden när den här vildbasen ska ligga lugnt och snusa vid mina fötter just nu känns väldigt avlägsen. Och öppen spis har vi inte, i alla fall inte här i huset.

Äsch, ovanstående är självklart ett skämt. Orsaken till att vi har skaffat hund är naturligtvis en lång tids längtan efter hund.  Sedan följde lång tids avvägande innan beslutet att skaffa hund fattades. När vi hade gjort det hittade vi snart en uppfödare som precis fått en kull havaneservalpar. Allt gick därefter väldigt fort... Får man barn har man i alla fall minst 9 månaders förberedelse innan det kommer. 
Med valpen handlade det om några veckor...


Samtidigt kämpar jag vidare med min kurs i litteraturvetenskap. På schemat de närmaste två veckorna; Strindbergs Röda Rummet (minns att jag tyckte illa om den redan på gymnasiet) och Odysséen (tyckte lite mindre illa om den).

Men emellanåt tänker jag på manuset. Och tror att jag vet hur jag ska lösa knutarna som det har just nu. Jag ska i alla fall printa ut manuset i morgon, och sätta i gång och läsa igenom det igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar