tisdag, juli 08, 2014

Det regnar och jag redigerar vidare

Chili, som heter
Garden Salsa, om nu någon
undrar.
Och under hortensia i min
lilla trädgård
Har inte bloggat på ett tag, men det här varit mycket som lagt käppar i hjulet för bloggandet.
Jag redigerar vidare på mitt manus, mycket mer jobb än jag hade anat. Eller snarare jag hade väl anat det, eftersom jag inte alls gått tillbaka och petat när jag skrev; i princip skrev jag allt i ett flöde, med hjälp av synopsis. (Jättebra, för den som undrar. Prova!).
Men jag har bestämt att manuset ska vara "klart" mitten/slutet av juli för att skickas till lektör. Ungefär samtidigt som jag packar och tar med mig yngste sonen till flyget för vidare resa till Sverige (vet inte riktigt hur jag tänkte där...)
Längtar till stugan något enormt just nu, hatar när barnen har sent sommarlov (i Holland delas det upp i tre delar och det växlar år från år, den sista gruppen får inte sommarlov förrän mitten av juli).
Idag regnar det här och faktum är att jag tycker det är ganska skönt. Jag får en orsak att vara inne. Inte så att jag inte tycker om att vara ute, problemet är att jag bara vill vara ute i trädgården. Det bloggar för fullt; hortensian är helt fantastisk i år. Det måste vara den milda vintern och varma våren. Jag rensar, klipper bort döda rosor, kollar hur det går med mina fyra sorters chili som jag varit modig nog att plantera ut i trädgårdslandet (förra året gick det bra, jag plockade chili till slutet av oktober).
Men inget blir gjort inne. Nu är stryktvättsberget bokstavligen enormt och allt måste vara klart för dottern som ska åka till Gambia på fredag.
Gambia alltså. Tillbaka till Afrika, där hon tillbringade sina första tre år, fast i ett annat land som börjar på G. De ska dit med en grupp ungdomar som ska hjälpa till och rusta upp ett lokalt sjukhus.
Har inte börjat med stryktvättsberget ännu. Jag har inte ens börjat redigera än. Jag äter frukost och dricker en stor kopp te i lugn och ro (en unge är med pojkvännen på annan ort, en unge har inte vaknat än, borde kanske kolla att han är på gång, en unge är redan i skolan och maken är visserligen hemma, men sitter och jobbar framför datorn och stör inte alls...) och kollar ipaden och tittar på ett samtal från Almedalsveckan mellan Elisabeth Sandlund och bloggpolaren Birger.
Han går igång som en predikant ibland och det är uppfriskande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Miljöskildringar och trovärdighet

Det var inte meningen att det skulle gå en månad mellan inläggen, men... Här kommer det i alla fall. Jag är väldigt känslig för trovärdig...