söndag, juni 24, 2012

Första redigeringen klar

... eller fjärde eller femte, eller vad det nu är...

Men i denna andra (eller är det tredje?) skrivaromgång av Djungelblomma är det den första. Nu ska jag låta manuset vila några veckor igen.

Det är vid sådana här tillfällen som jag ofta får inspiration till nya, eller nygamla, skrivarprojekt. När jag är rätt så trött på det jag håller på med och det känns som jag aldrig vill skriva igen.

foto: MOKolkman
Jag har ganska länge hållit en annan story i tankarna, men nu har ytterligare en pockat på uppmärksamhet. Det är också en Afrikaskröna, en långnovell som hette Elefantkurvan och som låg på Kapitel 1 ett tag.
Jag har aldrig riktigt kunna släppa den, och speciellt inte dess huvudperson, en rätt så motbjudande karl, som råkar ganska illa ut, alldeles efter att han träffat kvinnan i sitt liv. Att det är kvinnan i hans liv är han inte helt medveten om förrän det är alldeles för sent.

En romantisk och tragisk, men också dramatisk historia.

Jag funderar nu på hur jag skulle kunna göra en kortroman istället för en långnovell av den.

söndag, juni 10, 2012

På gång igenÄntligen har jag tagit tag i mitt manus igen, efter ett par veckors paus. Och den pausen var nödvändig. Jag var riktigt nervös när jag började läsa igen, men det släppte ganska snart. Storyn håller! Jag är till och med riktigt nöjd. Jag ska nu redigera (på mitt favoritredigeringsställe, se ovan, trädgården med alla rosor!) och sedan låta det vila några veckor igen. Om allt går bra ska manuset vara klart för inskick i augusti.

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...