torsdag, juli 19, 2012

Ge mig lite Stockholmstips!


Nu har jag ställt samma fråga på alla mina tre bloggar, hoppas att jag ska få lite intressanta napp.

Vi planerar en Stockholmsresa med barnen, och skulle gärna vilja ha lite turisttips. Och då menar jag inte det gamla vanliga; Slottet, Gamla Stan, Gröna Lund, Skansen, Vasa... de står redan på to do-listan.

Har läst i guideboken att det finns väldigt många muséer i Stockholm. Vilka är värda att se? Om man ska ta en tur med båt ut i skärgården, vart ska man åka då? Vilka caféer ska man fika på?
Några bokglömda pärlor?

Ungarna är mellan 10 och 16, inga småbarn alltså, de tål ett och annat museumbesök.

torsdag, juli 12, 2012

Lite länktips


Intressant intervju med Varg Gyllander på Debutantbloggen.

Har ni semester just nu? Det bäddar för att sitta inne och skriva (eller läsa) enligt de som vet.

Jag tycker inte synd om Sandra Gustafsson (på andra ställen på nätet var det någon som beklagade sig över detta "att tycka synd om"). Men visst måste det kännas för j-ligt att först ha foten inne och sedan inte. Jag har fattat det där med att det handlar om att sälja in varje manus, inte bara den första, trots att förlagen säger sig satsa på författarskap, inte enskilda manus.
Ur ren egoistisk synvinkel får det mig att fundera på vad jag egentligen håller på med. Igen.
Läs också Pernillas kommentar. Hon är inne på det som måste vara förlagens stora dilemma; hur lyckas satsa på något som är kommersiellt gångbart, samtidigt som man inte vill tappa bredden?

Själv hade jag en dag för mig själv igår. Åkte till Haag och ut till kusten, men blåste nästan ut i Nordsjön. Skulle egentligen redigeringsläsa mitt manus, men hann inte med mer än ett par sidor. Fastnade nämligen helt i Frida Skybäcks nya Den Vita Frun. Som jag säger på min bokblogg; jag älskar böcker som jag inte kan lägga i från mig. Recension kommer snart på bokbloggen.
------------
Uppdatering!

Glömde en sak. För den som vill upptäcka genren Romance, Simona ger bra tips vem man ska läsa då. Lästips - romance!

------------------------

torsdag, juli 05, 2012

Grynings- och skymningsinspiration

Jo Nesbø © Arvid Stridh
Ni missade väl inte Jo Nesbös sommarprat? Annars finns det här.
Han är en av mina absoluta favoritförfattare i deckarbranschen och kul att lyssna på.

En sak fastnade från hans sommarprat; han berättade att hans viktigaste stund på dagen för sitt skrivande var på morgonen innan han stigit upp. Där i gränsen mellan sömn och vakenhet kunde mycket i den berättelsen han höll på med klarna och få form.

Sådan är jag också, och det är första gången jag hört någon annan berätta samma sak. Men jag är lite aktivare på kvällen, innan jag ska somna. Men det sker i gränslandet mellan sömn och vakenhet.
Om jag skriver ned mina nya idéer? Nästan aldrig, jag orkar inte. Men om jag har grubblat mycket över hur jag ska gestalta en besvärlig scen i romanen, och det till slut lossnar, där i gränslandet, då brukar jag faktiskt komma ihåg det när jag väl sätter mig och skriver.

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...