tisdag, augusti 24, 2010

Redigerar

Jag redigerar mitt första råmanus till Fyndet.
Det går lite trögt, eftersom det är lite svårt att komma igång efter semestern. Det är så mycket som händer i skolstarten, och när allt annat kommer igång igen.
Dessutom har jag skrivit in mig på Viktklubb.se igen, nu ska det minsann tappas kilon och aldrig ska de hittas igen. Men jag har fastnat lite i deras program, alla kaloriberäkningar och recept. Jättekul, men man blir lite sjukt beroende av det där, och det tar en massa tid.
Så jag måste skärpa mig!

tisdag, augusti 17, 2010

Att inte svara på mail

Hur ska man tolka det faktum att ett förlag inte svarar på mail?
Jag skickade in ett manus i början av augusti och har frågat två gånger via mail om de har fått det. Inte för att jag misstror Posten så mycket (jag stoppade det inte på en brevlåda, utan lämnade in det), men ändå. Det är ju bra att ha en bekräftelse på att de har tagit emot det.

Kanske är de överhopade av arbete? Men jag ser det alltid som god ton att svara på mail. Även till den obetydligaste lilla debutant.

måndag, augusti 16, 2010

Har du tid att skriva?

Hitta tid att skriva.
Ja, det är väl allas problem, oavsett om man jobbar eller inte (som jag).  Det gäller att sätta sig ned och ta de chanser som finns. Eller helt enkelt strunta i vissa saker (som städning).

Skrivarcoachen Jurgen Wolff "testade" en kvinna som kom till en av hans kurser och sa att hon inte hade tid att skriva.
Han kom fram till att hon inte ville bli författare, egentligen. Låter kanske tufft, men läs hela historien här.

Mitt problem är snarare det motsatta (och jag antar att jag skulle få godkänt av Wolff...), när jag sätter igång och skriver och kommer igång ordentligt (det brukar gå ganska fort, men det gäller att jag använder sittfläsket) så får annat vänta. Inte så att familjen får svälta, men det blir inga gourmetmiddagar, om man säger så. Städningen är det första som får stryka på foten. Barnen hänvisas till att själva leta fram underkläder och sockar i Den Stora Korgen full av ren tvätt.
Ogräset får växa i trädgården.

Denna prioritering är ofta en källa till frustration, men mer hos mig än familjen (som inte verkar märka dammråttorna, så länge de inte kommer på idéen att leta kurragömma under sängen, eller nåt).

Vad är era erfarenheter?

söndag, augusti 15, 2010

Back to Base

Hemma igen.
Ägnade den långa resan till att allvarligt gå igenom en nygammal scen i romanmanuset. Sämre saker kan man ägna stillasittande åt.
Så nu måste jag sätta igång att skriva innan jag glömmer för mycket.

Har ni skrivit eller inte skrivit under sommarledigheten?
Jag har svårt att skriva när jag har för mycket folk runtomkring mig. Men de lugna stunder jag fick läste jag mitt utskrivna råmanus ordentligt.

Karin Slaughter on tour

Det är inte så ofta man får träffa författare som man sedan länge har högst uppe på favoritlistan. Michael Connelly befinner sig högt upp p...