torsdag 30 maj 2013

Äntligen sitter jag UTE och skriver!

Som jag har längtat efter min skrivar/läshörna! Våren har varit riktigt usel, ingen riktig sommarvärme (den håller visst till i Sverige, ser vi varje kväll på vädret), men med en varm sjal och kofta går det bra ändå. Så längre det inte regnar. Numera är hörnan och försedd med ström, perfekt eftersom batteriet på miniPC börjar ge med sig.

onsdag 29 maj 2013

Längtar efter att krypa in i en skrivarkokong

Det går fortfarande trögt med skrivandet. Efter en dryg månad med ursäkter (resor, sjukdom etc) har jag inte så mycket mer att skylla på än PM (i och för sig en ursäkt så god som någon...).
Men det går fortfarande trögt. De två senaste dagarna har jag ägnat i trädgården, efter en lång kall och regnig vår, plus två veckor på resa, såg den ut som skrutt och kirskålen (hatar!) hade tagit över allt.
Konsekvens: Inget skrivet och vansinnig träningsvärk och ont i ryggen.

Idag har jag skrivit en och en halv novellsida. Alltid något!

Längtar efter den där tiden när man riktigt går in i en skrivarkokong och bara skriver. Allt annat får vänta. Men egentligen vet jag att det som funkar bäst är gammal hederlig disciplin. Använda sittfläsket. Sätta upp ett schema.

Nu är det vackra vädret över och regnet inbjuder till skrivande. Får se hur det går.

onsdag 22 maj 2013

Hemmets Veckotidnings Stora Novelltävling

Missa inte den stora novelltävlingen hos Hemmets Veckotidning. 10 000 kr att vinna!
Mer information här!

För övrigt har jag skickat (mailat, vad skönt det är när man kan göra det, slippa printa och springa till posten, och inte kostar det något heller...) mitt manus till två ytterligare förlag.
Nu ska jag bara printa ut manuset två gånger till och skicka and that´s it!

onsdag 15 maj 2013

Skickat iväg manus

Jag har skickat iväg ett manus idag. Vill bara notera det.

Ett kraftigt omarbetat manus, som jag hoppas ska väcka intresse.

Ska skicka till ytterligare tre förlag. Sen är det slut. Detta manus går snart i graven. Buuhuu...
Känns alltid lika deppigt.

Nu ska jag läsa och ägna mig åt min novellkurs, den senare har fått vänta bra länge nu. Dags för ändring.

måndag 13 maj 2013

Närmare 50 än 40

Idag är jag officiellt närmare 50 år än 40 och det firar jag med att fila på följebrev.

När jag började skriva igen efter ett långt uppehåll, 2005, hade jag en ganska naiv idé om att bli utgiven innan jag fyllde 40. Det var innan jag visste vilken sörja den här branschen är, och, inte att förglömma, innan jag visste att jag hade väldigt mycket att lära.
Även om jag tror att förlagen hellre satsar på unga författare (yngre, borde jag kanske säga) så ger jag inte upp. Rätt så många debutanter just nu är i min ålder, eller nästan. Och det finns ganska många exempel på författare som kommit i blomning sent... Livserfarenhet är inte fel när man ska få ihop bra historier.

söndag 12 maj 2013

Tillbaka från Italien

Nu är jag tillbaka, efter 12 dagars bil och tältsemester i norra Italien. En fin resa på många sätt, men också lite av ett antiklimax, eftersom jag planerat för denna resa i flera år, men den hade tills nu inte blivit av. Så kanske hade jag lite för höga förväntningar. Jag har en familj som drar åt alla håll, har olika intressen och vill olika saker på semestern, och det är svårt, nästan omöjligt att tillfredsställa alla. Till råga på allt försvann 1/3 av resan för mig i förkylningsdimma, jag kunde inte alls njuta av sista destinationen, Lago Maggiore. Men under tiden på resans huvudmål, Ligurien, var jag frisk.
Men jag har i alla fall fått smak för Italien och vill gärna tillbaka. April-Maj är en bra tid att åka, allt är grönt och blommar, men med lite mer risk för regn.

Nu är jag hemma igen och försöker kurera en ovanlig envis förkylning med medföljande hosta, orkar ingenting. Förutom att redigera lite manus i sängen. Och skriva synopsis på en helt ny berättelse. Sådant brukar ofta hända när jag är sjuk. Jag vet inte vad det är i sängliggandet och hostandet som får fantasin i gång.

Lerici, Ligurien, en favorit

...där vi åt mycket god seafood pasta (och det var
bara förrätten!)

Spektakulära vandringar, här på en bergig udde söder
om La Spezia, Ligurien



Mer vandring, mellan vinfälten på terrasserna i
Cinque Terre, Ligurien

Utsikt över Corniglia, Cinque Terre, Ligurien
 Cinque Terre, Ligurien är vandrarens måste, enligt guideböckerna
men lite överreklamerat och fullt av
skräniga amerikanska turister



Lucca, norra Toscana,
med sitt helt runda torg


Och överallt runt Lago Maggiore blommade
azaleor!

NaNoWriMo Dag 9

 Hur går det för alla NaNoWriMo:are där ute? Min start har varit seg. Jag lyckades inte med min stategi att skriva mycket de första dagarna,...